27 Ocak 2016 Çarşamba

Programsız DNS Önbelleğini Temizleme

Programsız DNS Önbelleğini Temizleme



Merhaba arkadaşlar Pc Akademiye hoş geldiniz. Bugünkü makalemizde sizlere DNS resetleme yani önbelleğini temizlemeyi anlatacağım. Öncelikle aklımıza gelen şu sorulara cevap vermemiz gerekir ki konuyu iyicene kavramamıza ortam oluştursun.

DNS nedir.  ?          Neden DNS temizleriz. ?          DNS nasıl temizlenir. ?


( DNS, Domain Name System'in  ) kısaltılmış şeklidir. Türkçe karşılığı ise Alan İsimlendirme Sistemi olarak bilinir. 


DNS neden temizleriz. ? DNS ön belleği internette dolaştığımızda Web sayfalarına sonraki erişimlerimizi birazda olsa hızlandırmak için sitelerin IP bilgilerini loglayan başka bir değişle kaydını tutan bir bölümdür. Siz IP adresini değiştirseniz dahi girmek istediğiniz sitenin IP adresi ön bellekte olacağından girmeye çalıştığınız siteye ulaşamayabilirsiniz. Bunun sebebi ön bellekte kayıtlı IP trafiğidir. Ve daha önemlisi online bir oyun oynuyorsunuz ve oyunda yasaklandıysanız sitede DNS üzerinde kayıtlı olacağımızdan ıp değişseniz dahi yine engellenmiş gözükeceksiniz. Dilerseniz bu kadar bilginin ardından DNS değiştirmenin nasıl yapılacağını görelim.

     DNS ön belleğini iki şekilde değiştirebiliriz. Manüel ve otomatik olarak nasıl yapıldığını görelim.

Manüel DNS ön belleği temizleme

Başlat / Çalıştır menüsünü tıkladıktan sonra alana, cmd yazıyoruz. Bu işlemle MSDOS komut istemi çalışıyor. Komut ekranına sırasıyla aşağıdaki komutları yazıp, her bir satır komutu yazdıktan sonra Enter tuşuna basıyoruz:

ipconfig /flushdns

ipconfig /release
ipconfig /renew
exit

Otomatik DNS ön belleği temizleme


Uygulamayı tekrar tekrar bu şekilde çalıştırmak yerine bat dosyası oluşturup çift tıklama ile bütün bu işlemleri kısa bir süre içinde yapabilirsiniz.

Masaüstünde yeni bir "Metin belgesi" açın ve içerisine aşağıdaki kodu yazın.


@echo off

ipconfig /flushdns
ipconfig /release
ipconfig /renew
cls
echo DNS resetleme yapildi.
echo Cikis icin herhangibir tusa basin.
echo IPsorgu.com iyi gunler diler.
pause


Umarım işinize yarayan bir anlatım olmuştur. Dilerseniz daha iyi anlamanız için sizler için hazırladığımız videomuzu izleyebilirsiniz. Başka bir makalede görüşmek üzere hoş çakalın










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PC AKADEMİ OFFİCAL

Kripto Para Birimleri Hakkında Herşey

Kripto Para Birimleri Hakkında Herşey Kripto para birimleri dediğimizde aklımıza ilk olarak gelen isim Bitcoin  para birimi oluyor.Bu p...