18 Şubat 2016 Perşembe

ADSENSE ALTERNATİFİ REKLAM ŞİRKETLERİ

ADSENSE ALTERNATİFİ REKLAM ŞİRKETLERİ

Merhaba arkadaşlar PC akademiye hoş geldiniz bugün sizlere Adsense reklâm firmasına alternatif olacak reklâm ağlarını tanıtacağım.

Öncelikle Adsense neden önemli ve hep lider biraz bunlara değinelim güzel hitli ve popüler site sahipleri haklı olarak ilk başvuracağı yer muhtemelen Google Adsense’dir. Bilinen diğer reklâm ağlarından daha yüksek kazanç sağlar. Google Adsense, dünya çapında kullanılan reklâm ağları arasında en yüksek pazar payına sahiptir, günlük bazda en çok kazandıran sistemdir.
Ama bu şekilde dahi Google Adsense’nin alternatifi olan siteler çok merak edilmektedir. Peki, neden Google Adesense varken alternatif arıyoruz. Kısaca Özetleyelim

·        Google Adsense’nin çok sıkı politikaları olması site sahiplerini alternatife sürükleyen bir nedendir.
·        Adsense politikaları gereği her siteyi onaylamaz girmek zordur.
·        Yanlış bir davranışımızda sitemizi hemen banlayabiliyor işte bu nedenle alternatif arıyoruz
·        Geç Ödeme her zaman olmasa da arada olabiliyor inceleme vs olayları yüzünden
·        Son olarak ta CPM oranları diyebiliriz.

Lafı fazla uzatmadan bu alternatifler nedir kısaca tanıyalım


Adsense alternatifi olarak önerdiğim ilk sitelerden biri siteleri çabuk kabul ediyor fakat Adsense de ki gibi hemen gösterim ve tıklar yansımıyor. Yabancı bir reklâm ağıdır. Paypala ödeme yapıyor popup reklâmlar tarzında reklâmlar çıkmaktadır.

2. Slimspots

Slimspots yabancı bir reklâm ağıdır. Film veya warez içerikli sitelerinizde kullanabilirsiniz ancak kullanıcılarınızın geri dönüşünü olumsuz yönde etkileyecektir. Ödeme konusunda sorun yaşatmayacak bir firma olduğunu bulabildim

3. Bidvertiser

Bidvertiser yine popup reklâmları olan Amerika merkezli bir reklâm ağıdır. Ödeme konusunda sıkıntı yaratmayacak büyük şirketlerden biridir.

4. PropellerAds

Aynı diğerleri gibi üye olup reklâm kodu ekleyip para kazanmaya başlayacağınız siteler arasında en kalitelisi diyebilirim. Yüksek CPM oranı ve referans sistemi ile %5 daha fazla kazanabilirsiniz. İngiltere merkezli bu reklâm ağı Türkçe dil desteği ile diğer ağlardan daha iyi olduğunu kanıtlar niteliktedir.

5. Admatic

Admatic yerli bir reklâm ağıdır genelde ünlü gazetelerin sitelerini ağında barındırır. Reklâmları genelde kullanıcıyı rahatsız etmeyen reklâmlardır. Elit siteler daha çok bu reklâm ağını tercih etmektedir.

6. Adnow

İngiltere merkezli Türkçe dil desteği olan bir reklâm ağıdır.150.000 ‘den fazla webmaster firmasıyla çalışmaktadır. Tüm reklâmları denetlenir ve güvenlidir Bu reklâm ağında da %5 referans sistemi vardır. Kodları diğer reklâm şirketleri ile çakışmaz 20 dolar ve üzeri Paypala ödeme yaparlar.

7. BuySellAds

BuySellAds diğer reklâm platformlarından farklıdır ve Türkiye’de fazla bilinmeyen bu reklâm ağı 2008’de kurulmuştur. Şirketin amacı reklâm yayıncı ve reklâm verenleri buluşturmaktır. Mesela Sitenizde istediğiniz bir bölümünde reklâm almak için yayıncı olarak başvuruyorsunuz. Reklâm fiyat ve boyutlarını siz belirliyorsunuz. Google Adsense gibi bir reklâm yayınlanmıyor, yani sizin içeriğinize bakmıyor. Reklam verenin istediği banner yada 250×250 resim sidebarınızda gözüküyor. İsterseniz 1.000 gösterim başına fiyat belirleyebiliyorsunuz, yâda bir ay sabit fiyat ile reklâm alabiliyorsunuz.


Yahoo Bing Reklâm ağı diğer adı ile Media. Net basit bir reklâm geliri elde etmek için site yayıncılarına imkân sağlar. Yayıncılar artık Yahoo Bing Network sponsor bağlantılar ve reklâm konuları kapsayan ilgili metin reklâmlarını göstermek reklâm birimleri oluşturmak ve özelleştirmek için Media.net platformu kullanabilir.

9. Infolinks

Türkçe dil desteği olmayan bu reklâm ağında düşük kazanç getirisi olduğu söyleniyor ağda metin içi reklâmlar ve anahtar kelime üzerine gelince açılan reklâm yayınlayan bir yapıdadır

10.           Clicksor

Adsense’ye en çok benzeyen reklâm ağıdır. Bu reklam ağında popup,splashveya banner yerleşimli reklam yayınlayacağınız gibi paypal üzerine ödeme alabileceğiniz güvenilir reklam ağlarından bir tanesidir.



1 yorum:

PC AKADEMİ OFFİCAL

Kripto Para Birimleri Hakkında Herşey

Kripto Para Birimleri Hakkında Herşey Kripto para birimleri dediğimizde aklımıza ilk olarak gelen isim Bitcoin  para birimi oluyor.Bu p...